Speelgoed uitgiftepunt

Eco-Units voor kinderen
Je kunt Eco-Units op allerlei manieren inzetten voor kinderen: als uitgiftepunt voor speelgoed, als speel- of ontmoetingsplek of als informatiepunt. Tijdelijk of permanent.

Inspirerend voorbeeld in Venlo
In een woonwijk in Venlo staat een gerecyclede zeecontainer. Hij doet dienst als speelgoed uitgiftepunt. De container is geplaatst door een woningcorporatie en helpt de kinderen van verschillende culturen en achtergronden om meer buiten te spelen en meer samen te spelen. Zo hebben ze meer contact met elkaar. Hierdoor is er meer begrip ontstaan tussen de kinderen en bloeien er mooie vriendschappen op.

Ook positief voor de ouders
Dat positieve effect begon bij de kinderen, maar werkt door naar de ouders. Want de ouders komen dankzij het speelgoed uitgiftepunt vaker naar buiten. Ze maken een praatje bij de container met 1 van de vrijwilligers, zoals ome Jan, en met elkaar. Ze drinken samen een kopje koffie genieten van zelfgebakken taart en bespreken ondertussen hun zorgen, wensen, kansen en dromen.

Zo is een speelgoed uitgiftepunt meer dan alleen een speelgoed uitgiftepunt! Het wordt gezien als populair ontmoetingspunt. Het versterkt de sociale cohesie, saamhorigheid en verbinding in de wijk! 

Heeft u interesse om ook een speelgoed uitgifte unit in uw wijk of buurt te plaatsen? Neem dan nu contact met ons op.