groen dak

Standaard een groen dak

Minder groen
Wij bouwen steeds meer en meer om als mens beter te kunnen leven en werken. Maar door deze versteende buitenruimte is het voor vogels, bijen, vlinders steeds moeilijker om nestgelegenheden en voedsel te vinden.

Sedum
Sedum

Maar groen is ook belangrijk voor de mens. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen zich gezonder, beter en veiliger voelen in een groene omgeving. Woningen en bedrijven zijn ca. 4% meer waard als ze gelegen zijn in een groene omgeving en medewerkers zijn ca. 6% productiever als ze uitkijken op het groen.

Standaard een groen dak
Daarom kiezen wij standaard voor een groen dak op jouw Eco-Unit! Hieronder vindt je de voordelen van een groen dak voor mens en natuur op een rij.

De voordelen van een groen dak op een rij.
Een groen dak biedt:

  • voedsel en nestgelegenheid voor vogels bijen, vlinders en andere bestuivende insecten
  • waterberging (tijdens hoosbuien)
  • warmteregulering (tegen hittestress)
  • geluidsisolatie
  • luchtzuivering (afvang van CO2)

En uiteraard is een groen dak mooi en prettig om naar te kijken.
Want meer groen  is goed voor ons allemaal!

Sedum plaatsen op de Eco-Unit
Plaatsen van sedumbeplanting op een Eco-Unit

Nederlandse kweker
We werken samen met een Nederlandse top kweker. De kwekerij levert aan gerenommeerde projecten over de gehele wereld. Voor de dakbedekking werken we met cassettes die rechtstreeks van het land op de unit worden geplaatst. De cassettes bevatten meerdere soorten sedumbeplanting alsmede wilde bloemen.

Sedum op het dak van onze eco-unit
Sedum op het dak van onze Eco-Unit

Door de constructie van de cassette houdt deze ook overtollig regenwater vast. Dit is goed voor de beplanting in droge periodes maar ook goed om de hemelwater afvoer te ontlasten tijdens hoosbuien.