Duurzaamheid

Een 2e leven voor grondstoffen
Elk jaar belanden er in de wereld duizenden zeecontainers op de afvalberg terwijl het belangrijkste onderdeel “the body”  nog prima in orde is. Dat moet anders, dachten we bij Eco-Units!

Het idee: door de afgedankte zeecontainer te reinigen en te bewerken geven we deze een tweede leven.

Afval bestaat niet!
Als sociale onderneming begrijpen wij dat onze economie niet houdbaar is. Afvalbergen groeien en grondstoffen raken op. Wij beseffen dat we producten duurzamer moeten maken, gebruiken en retourneren. Daarom maken wij van oude zeecontainers die als afvalstroom afgevoerd worden door de logistieke sector nieuwe Eco-Units. Zo ondersteunen wij de nieuwe circulaire economie.

Recyclen – downcycling – upcycling
Als we praten over het hergebruiken van spullen, dan gaat dat meestal over recycling (ook wel downcycling genoemd). Bij deze traditionele manier van hergebruiken neemt echter de waarde van het materiaal af. Upcycling is een manier van recyclen waarbij afvalproducten worden verwerkt tot nieuwe, hoogwaardige materialen of producten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Hierbij wordt de originele samenstelling van het materiaal niet gewijzigd en blijft de waarde gelijk of daalt deze minder snel.
Let’s  make recycling fun!

Circulaire bedrijfsvoering
Lege flessen lever je in zodat ze gerecycled kunnen worden en er nieuwe flessen van geproduceerd kunnen worden. Maar wat doe je met oude zeecontainers die de hele wereld over gereisd zijn? Containers die producten getransporteerd hebben van Tokio naar Los Angeles en van Cairo naar Bermuda? Deze containers worden door de logistieke sector afgeschreven en afgevoerd. Zonde!

Wij gebruiken deze oude zeecontainers als begin product. Als basis voor een Eco-Unit, zo creëren wij een tweede leven en ondersteunen wij de circulaire economie.

snijapparaat

Van een gebruikt product naar een nieuw product.