Biodiversiteit

Biodiversiteit is belangrijk

Biodiversiteit is belangrijk
De natuur met gezonde dieren en planten is belangrijk voor het voortbestaan van het leven. Elk dier en elke plant is afhankelijk van andere dieren en planten. Elke levensvorm is afhankelijk van anderen om te leven.

De natuur en de daarbij horende biodiversiteit zijn ook essentieel voor het voortbestaan van de mens. Als we de biodiversiteit nu goed beschermen, kunnen we een schone en een gezonde wereld voor onze kinderen nalaten.

Hoe kunnen we de biodiversiteit behouden? Er zijn eigenlijk twee manieren; we kunnen soorten beschermen bijvoorbeeld door het ondersteunen en redden van bedreigde soorten, of hele ecosystemen beschermen, bijvoorbeeld door het opzetten van natuurreservaten.

Steentje bijdragen
Als bedrijf, gemeente, woningcorporaties of organisatie kan je ook een steentje bijdragen aan het behoud en verbetering van de lokale biodiversiteit. Bijvoorbeeld door een groene fietsenstalling op het bedrijventerrein te plaatsen. Kleine moeite, groot effect!

Wist je dat?
Mensen voelen zich gezonder, beter en veiliger wanneer ze buiten in een groene omgeving zijn.  Bedrijven en woningen zijn ca. 4% meer waard als ze gelegen zijn in een groene omgeving en medewerkers zijn ca. 6% productiever als ze uitkijken op het groen.

Daarom beschikt elke Eco-Unit standaard over diverse functionaliteiten voor flora en fauna, bijenhotels en een groen dak met sedum en wilde bloemen. Op deze manier ondersteunen we samen de lokale biodiversiteit.

biodiversiteit